De Kraut wordt gemaakt met kool uit de regio. Sanne werkt met meerdere boeren samen. Zij hebben met elkaar gemeen dat zij kiezen voor een volhoudbare manier van werken die beter is voor de grond en de bio-diversiteit, en met zo min mogelijk tussenschakels. Eén van die boeren is Cornelis Mosselman. Hij bedacht de term Vooruitboeren.

Vooruitboeren

Cornelis Mosselman is akkerbouwer. Hij zag met eigen ogen de kwaliteit van de grond en de biodiversiteit afnemen. Steeds meer kunstgrepen waren nodig om een goede oogst binnen te kunnen halen.

Tijd om het anders te doen dus. Voor een akkerbouwer is het echter niet eenvoudig om uit dit systeem te stappen, omdat het bestaande voedselsysteem en de regelgeving voornamelijk zijn afgestemd op massaproductie. Toch gaat nam Cornelis eind 2017 het besluit om z’n bedrijfsvoering over een totaal andere boeg te gooien. Hij schakelde om naar volhoudbare, regeneratieve landbouw, en biologische teelt. Hij wil vooruitboeren!

Cornelis is een groot avontuur aangegaan en is trots op de eerste voorzichtige resultaten. Hij wil zijn verhaal niet verloren laten gaan door de vele schakels die normaal gesproken zitten tussen de boer en de consument. Daarom zoekt hij lokale makers en consumenten die zijn product en werkwijze waarderen, er een eerlijke prijs voor willen betalen en hem op die manier steunen .

Daarom hebben Sanne en Cornelis besloten om samen te werken. Cornelis’ kool vers van het land het vat in, om daar nog meer smaak en voedingswaarde op te bouwen en uiteindelijk te mogen pronken in een mooie pot.

Als consument heb je meer invloed dan je denkt. Met de aankoop van een potje stem met je vork!