Wie zijn die Ferme Kolen?

Ferme Kolen zijn begonnen als Sanne, Fanny en Lotte, drie Rotterdamse meiden. Zowat een jaar of tien geleden ontdekten we het fascinerende proces van fermentatie. Niet lang daarna stonden onze keukens vol met bubbelende fermentatie experimenten. Op een dag begonnen we met dromen: wat als we onze producten nu eens zouden kunnen verkopen? Misschien kunnen we wel een kleine werkplaats beginnen!

Sanne maakt haar droom inmiddels waar en opende in 2016 haar eigen fermentatiewerkplaats bij Flowers&Sours aan de Coolhaven. Daar wordt gefermenteerd, fermenteren geleerd en RotPotten geproduceerd. Lotte switchte naar desembrood en runt sinds 2018 haar eigen bakkerij onder de inmiddels befaamde naam Das Brot. Fanny had naast Ferme Kolen ook nog een baan, dus die is toegetreden tot de iets minder intensieve Raad van Advies.


Ferme Kolen volgen

Krijg nieuws direct in je mailbox.